Първоначално публикувано от fiore
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Максимална скорост на различните предавки?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
-
1ва- 63 , 2ра - 100 , 3та не помня точно но сигурно е както казвате 140, 4та на изключвател е точно на 200 , 5та не се знае, след чип данните са различни ама си е опасно за двигателя да го дерзаеш в 7300-400
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Днес на магистралата пробвах моята (1.8 ) само на 3-та: 7200 об/мин. - стрелката на километража отиде една идея над 150 км/ч.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Защо ли си мисля, че на двулитровите кутиите трябва да са по-дълги скоростите...
При мен с кутия от 1,6 е следното положение:
1ва- 60
2ра- 100
3та- 140
4та- 180(185?)
5та- не съм пробвал до края
Цифрите са по километраж, но и със 15ки и със 17ки гуми показанията са 1:1
На Куве-тата съм гледал, че на всички скорости са с по 10-тина км отгоре на мойте...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Тъй кто в момента съм в България отидох да я погледне моя майстор,всичко е наред,просто съединтела е почнал леко да издава багажа ама това си го знам.
Изчистихме дебитомера и ускорението малко се подобри.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеСега да се уточним ако ще и с 13" гуми да е колата километража ще показва същото както и с 18"
Значи размера на гумите не е валиден.
Та да напиша и аз 1.8 със скоростна кутия от 2.0
1-ва 70
2-ра 110
3-та 160 нагоре несъм я вкарвал до прекъсвач,а той е на 7200-7250Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Размера на гумите и джантите дава отражение върху реалната скорост (ако се засича по ГПС например ) сравенено с това което показва километража...
Как размишлявам аз:
Колата фабрично ми излиза с 195/60/15 карам на 5-та на 3000 оборота...Примерно това е 80км/ч по километража на таблото. Ако засека с ГПС ще даде 0-1 км/ч разлика между табло и ГПС...
Да речем, че решавам да карам с 195/55/15 и съм пак на 5-та на 3000 оборота - пак по километража ще показва 80км/ч, но вече засечено с ГПС ще дава примерно 6-7 км/ч отклонение...
Не мисля, че като сложиш различни гуми ще има разлика в показанията на скоростомера на таблото при дадени обороти (3000 в случая). Или казано по друг начин като сложа гуми 225/45/17 на 3000 оборота няма да ми показва на таблото, че се движа със 120км да речем, а пак ще са си 80Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеДа речем, че решавам да карам с 195/55/15 и съм пак на 5-та на 3000 оборота - пак по километража ще показва 80км/ч, но вече засечено с ГПС ще дава примерно 6-7 км/ч отклонение...
Не мисля, че като сложиш различни гуми ще има разлика в показанията на скоростомера на таблото при дадени обороти (3000 в случая). Или казано по друг начин като сложа гуми 225/45/17 на 3000 оборота няма да ми показва на таблото, че се движа със 120км да речем, а пак ще са си 80
Comment
-
Супер значи несъм прочел правилно.Но със реалната скорост има разлика както споменавате и при една и съща скорост с различни гуми се разминава оборотомера-поне така съм забелязал.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщениеЯ пробвай с различен размер и пак пиши.
Това дето го пише на таблото откъде мислиш че излиза .
Имаш ли разлика в двата размера гуми ще има разлика не само по ГПС но и по километраж.
Молим те помисли пак.
И е добре когато нещо не го знаеш да не го налагаш като истина на други незнаещи.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Да пробвал съм с 4 различни по размер гуми, които имам налични в гаража и мога да монтирам във всеки един момент :
195/60/15 (оригиналните)
195/65/15 (зимните)
195/55/15 (некви където изпаднаха за търкане)
205/50/17 (летните)
И с 4-те чифта при 7300 оборота (прекъсвач) правя 100км/ч по КИЛОМЕТРАЖ.
Според твоята логика с различните по диаметър гуми, на 7300 оборота трябва скоростомера на таблото да показва различни стойности? Примерно с едните гуми 95км/ч с другите 100км/ч и с третите 105 км/ч ???
Поне аз такова явление не наблюдавам, твоята алфа явно е по-различна от всички останали....
п.с. И сега в подписа можеш да добавиш : " не показва правилно километрите щот така викат" (шегичка)Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 01:58.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Значи по калкулатор разликата между 205.50.17 и 195.55.15 е 41мм...
Разлика в скоростта пак по калкулатор би трябвало да е 6км/ч, достатъчна да се хване....
Бих се обзаложил с тебТоваря 4 броя 205.50.17 и 4 броя 195.55.15 , идвам до Плевен, заедно ги монтираме и тестваме на прекъсвач на 2-ра какво ще даде или при 3000 оборота да речем...
После слагаме другите и пак гледаме...ГАРАНТИРАМ ти, че стрелката няма да мръдне и милиметър по-нагоре или по-надолу и с двата чифта гуми!
Ако е така, както аз казвам ми плащаш бензина София- Плевен.
Ако е, както ти казваш пътя е за моя сметка и ще те почерпя на корем в заведение по твой избор...
Па може и колите да сверим?!
п.с. Съгласен съм дори теста да се проведе и на по-големи гуми (стига да влизат), за да има максимална разлика в диаметъра. Само трябва да ми ги намериш, аз ти казах с какви разполагам към този момент.Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 02:30.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщениеЯ ти кажи откъде чете скоростомера - от оборотите на двг или от нещо друго .
Или по просто казано-гума с диаметър 100 см (или обиколка щото това мери скоростомера) колко оборота ще направи за 10 метра
и гума с диаметър 90 см колко ще направи пак за десет метра?
Е като си отговориш на тоя въпрос тогава пиши.
ПП извинявам се на незнаещите - останал съм с впечатление че всички тук знаят
---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:08 ----------
Реално разликите в скороста спрямо оригиналните са + - 3 км/ч зависи от размера който имаш ти в гаража.
Това нема да го видиш на километраж но при по фрапираща разлика ще го видиш.
Относно подписа - може да видиш дали върви и да си сложиш обичка на ушето че не случайно съм го написал.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщениекато искаш идвай и ги мери - аз съм го мерил на други коли които съм имал - за Алфата не подържам такива наличности .
Приказката за това че лъже километража с различни гуми е поради тази причина.
ПП ако немаш друга работа и ти се обикаля БГ кажи ще те разбера (шегичка)
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
ами аз незнам той фиоре знае - него чакам))
Навсякъде скоростомера получава сигнал от скоростната кутия.
Следващия ти пост в който се опиташ да си прокараш незнанието и немисленето или по някакъв начин дезинформираш хората ще ти донесе съответното предупреждение.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment